torsdag 27 maj 2010

Portree Isle of Skye

Portree – Skye
Nu har vi kommit till Portree på ön Skye. Vi kom i förrgår och firade Margaretas och Sörens 25-åriga bröllopsdag med att ha en fantastisk segling i god vind akter om tvärs. Vi anlände Portree mitt på dagen och ligger för boj och tar jollen in till land. Vi firade med champagne och en trerätters middag ombord som avslutades med färska jordgubbar och glass. Det går alltså ingen nöd på oss på något sätt!
Vi tog bussen till Talisker Distillery under gårdagen.
Vanligtvis finns inte så mycket fisk och skaldjur att tillgå trots att vi rör oss i kustsamhällen. I går blev det dock fisksoppa till middag enligt ett skotsk recept ”Cullen Skink” som vi fick den lokala slaktaren som även sålde fisk.
Idag hyrde vi bil och åkte 100 miles runt ön. Det var otroligt vackert ett fantastiskt sceneri har vi beskådat.
Vi har avslutat kvällen på en mycket fin fiskrestaurang. Vi åt bland annat varma havskräftor.
Här i Portre ligger vi på boj. Det har sina fördelar och nackdelar. Det är tredje stället vi är på som inte har några egentliga bekvämligheter för gästbåtar; Ingen toa och dusch i hamnområdet, el och vatten är en bristvara. Det är mer anpassat för landturisterna än för båtturisterna. Å andra sidan är det genuint och inte så tillrättalagt.

Tidig fredag morgon går vi vidare till Kyle of Lochalsh som inte ligger långt från Portree men tillhör det skotska fastlandet.





1 kommentar:

  1. Stort grattis till de 25 åren! Trevligt att höra från er igen (har inte hittat er mha AIS på fem dygn nu) och ert fantastiska seglaräventyr
    Fortsatt god tur till er alla. Börje

    SvaraRadera