torsdag 10 juni 2010

Överseglingen till Hunnebostrand

Nu är vi åter i ”fostervattnet” som en av våra vänner sa en gång för länge sedan när vi kom tillbaka från en segling till Danmark. Överfarten till Sverige gick utan problem. Vi lämnade Inverness vid 9-tiden på morgonen söndagen 6/6 och landade i Hunnebostrand vid 16-tiden torsdagen 10/6.
Två slussar och en järnvägsbro väntade innan vi kom ut på havet igen från Caledonian Canal. Vi kryssade nästan ett dygn i bukten Moray Firth ut till Rattray Head innan vi kunde lämna den brittiska kusten. Under hela resan har vi ömsom kryssat och ömsom gått för motor. Det är ju lite ovanligt med ostlig vind vilket vi hade under hela hemresan, ibland över 10m/s och ibland väldigt svag. Inget regn har kommit. Vi har sett delfiner som hoppat runt båten och följt oss på färden. Vattnet har varit turkosblått tidvis! Margareta fiskade och fick en liten makrill. Den blev inte middagsmat utan släpptes tillbaka till havet igen.
Hemresan tog lite drygt 4 dygn. Vi har tillryggalagt 592NM (seglad sträcka) från Inverness till Hunnebostrand. Märkligt nog avverkade vi exakt lika många sjömil när vi gick från Göteborg till Shetland. Vaktschemat har fungerat lika bra denna gång. Man kommer in i trallen; seglar, äter, sover. Vi har också läst en hel del böcker. En kväll på Skagerrak i höjd med Kristiansand dukade vi upp med bord och kunde äta tillsammans alla fyra. Annars har det blivit ett primitivt ätande på stående fot vid vaktavbytena.
Nu är vi lite spaka och möra, men mycket nöjda och glada över vår resa. Vi ska strax avsluta vårt äventyr med ett besök på restaurang Bella Gästis.




6 kommentarer:

  1. Härliga bilder, Jättekul att kunna följa äventyret. Själva träffade vi delfiner på kolmården i lördags.

    Hälsningar

    Kalle Jenny o barnen

    SvaraRadera
  2. Välkomna hem, har varit roligt/spännande att följa er. Vi ringer för "hemkomst intervju"

    SvaraRadera
  3. Vilken drömresa! Tänk att leva så nära naturen...

    SvaraRadera
  4. Va kul att ni sag delfiner! Fina bilder. Hoppas ni har det trevligt i Hunnebostrand sa ses vi snart.

    Halsningar Therese

    SvaraRadera
  5. Välkomna hem! Det har varit fantastiskt roligt att följa er resa.
    Boel o Hans

    SvaraRadera
  6. Välkomna hem - ska bli kul att få tillbaka dig till jobbet Karin, har saknat dig. Stor kram

    SvaraRadera